Gyűjtés Szent István Szobor állításra

Eger Szent István Városrész (Csákó) Fertálymesteri Testülete, Egerben, a Szent István téren köztéri szobor építését határozta el. A szobor a tér névadójának Szent István Királynak állítana emléket. Testületünk Tölgyesi Poós Anna szobrászművészt bízta meg a szobor megalkotásával.

A szobor bemutatása:

A Szent István Királyt és családját ábrázoló szoborkompozíció kb. 80 cm magas, bronzból és kőből készül. A fő alak István Király, körötte négy családtagja (Géza és Sarolt, a király szülei, valamint Gizella és Imre herceg, a király felesége és fia). Az alkotás feliratos gránit oszlopon helyezkedik el, amely kb. 160 cm magas. Az oszlop beton alapozással készül. A tervezett szobor a harangláb közelében, az odavezető sétány mellett kerülne felállításra, a tér névadója, Szent István Király emlékére. Teljes kivitelezési költsége kb. 3 millió Ft lesz, melyet magunk és mások adományaiból szeretnénk megvalósítani, ezért fordulunk minden jó érzésű
emberhez, főleg a városrészünkben lakókhoz, hogy támogassák kezdeményezésünket. Az adományokat az Egri Fertálymesteri Testület számlaszámára gyűjtjük:

Bank: MBH Bank (volt Takarékbank Zrt.)

Számlatulajdonos neve: Egri Fertálymesteri Testület

Bankszámlaszám: 61600070-10020621-00000000

A közlemény rovatba kérjük írják be: adomány István szoborra

Minden segítséget előre is köszönünk.
Eger 2023. 07. 08.

a Szent István városnegyed fertálymesterei

További információ:

A Köztéri Szobor Engedélyeztetési Terv dokumentum letölthető (PDF) formátumban.

Adománykérő lap letölthető (PDF) formátumban.