WWW:CSAKO.HU

Készül a Szent István Városnegyed (Csákó) honlapja

Elsősorban a városrészben szervezett rendezvényekről, a körzetet érintő fejlesztésekről kívánjuk tájékoztatni az itt élőket ..

Kedves csákói Lakótársaink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy létrehoztunk egy honlapot www.csako.hu címmel. Ezt a honlapot a Csákó fertálymesterei szerkesztik, s elsősorban az általunk szervezett rendezvényekről, a körzetet érintő fejlesztésekről kívánjuk tájékoztatni az itt élőket, de szeretnénk lehetőséget adni a lakosságnak is, hogy közérdekű észrevételeiket megtegyék, amelyekre igyekszünk választ adni. Az észrevételeket nem csak a fertálymesterek, de a körzet önkormányzati képviselője, Kovács Cs. Tamás is várja. Várjuk továbbá olyan jellegű hozzászólásaikat is, ha esetleg a városrész nevének eredetéről, utcák elnevezéséről, a városrész kialakulásáról plusz információik vannak, vagy olyan közérdeklődésre számot tartó dokumentumaik, fényképeik, amiket szívesen tennének közkinccsé.

A honlapon olvashatnak városrészünk történetéről, az utcanevek változásairól, a körzet fertálymestereiről, a fertálymesterség hagyományáról, s a szervezésünkben és aktív részvételünkkel elkészült harangláb építésének történetéről. Mindezeket fényképekkel, térképekkel, videókkal illusztráljuk. Hasonlóképp fényképes összeállításokat láthatnak testületünk korábbi rendezvényeiről, mint a Mikulás-napi ünnepségek, a haranglábnál rendezett koncertek vagy a Csákóiak Napja. Feltöltésre kerülnek majd olyan előadások is, amelyeket a fertálymestereink tartottak a városi rendezvényeiken („nagy suttogó”) vagy a Csákóiak Klubjában, és ezekben nem csak körzetünkkel foglalkoztak, hanem városunkat, népünket érintő témákkal.

A honlap fokozatosan kerül feltöltésre.

Várjuk visszajelzéseiket!

Szent István Városnegyed (Csákó) fertálymesterei